3. 2. 2021. u Društvenom domu u Srbu obilježen je početak pružanja socijalne usluge prijevoza i pratnje starijih osoba na području općine Gračac. Usluga je osigurana iz proračuna SNV-a i predstavlja proširenje projekta “Od vrata do vrata”, kojeg je pokrenuo Odjel za socijalna i humanitarna pitanja. Projekt se već provodi na području Gline, Benkovca i Donjeg Lapca i financira iz sredstava Europskog socijalnog fonda, a u planu je daljnje širenje projekta s obzirom da postoje općine u kojima nedostaje usluga javnog prijevoza, čime je mobilnost starijih osoba bez osobnog automobila onemogućena.

Projekt omogućava osobama starijim od 65 godina prijevoz kako bi mogli obaviti administrativne poslove, odlazak liječniku ili nabavku namirnica i kako bi sudjelovali u događajima važnim za zajednicu. Također, projektom je omogućeno otvaranje radnih mjesta te oraginiziranje edukativnih aktivnosti o socijalnom planiranju koje će provoditi u Zadarskoj, Ličko-senjskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji. Projekt se provodi u partnerstvu sa spomenutim općinama i županijskim vijećima srpske nacionalne manjine.

Na službenom otvaranju početka ove usluge u Gračacu, prisustvovali su saborske zastupnice SDSS-a Dragana Jeckov i Anja Šimpraga, Tatjana Dragičević, voditeljica projekta, Nikola Puharić, glavni koordinator projekta, Nebojša Rađenović, provoditelj usluge, Jovan Vlaović, voditelj ureda SNV-a, Rajka Rađenović, zamjenica načelnika Gračaca i predsjednica VSNM ZŽ, Tanja Rastović, predsjednica VSNM Gračac te dvije buduće korisnice. Nakon službenog otvaranja, delegacija je posjetila načelnika općine Donji Lapac i provoditelja usluge na tom području, Nikolu Vlatkovića.