lokacija: Gošić je naselje koje se nalazi u dalmatinskoj Bukovici, smješteno desetak kilometara zapadno od Kistanja. Prema popisu stanovništva iz 1991. godine, Gošić je imao 107 stanovnika, a prema popisu iz 2011. godine, 46. Stanovništvo Gošića gotovo isključivo čine Srbi.

vrijeme: 27. augusta 1995., oko 16 sati

opis zločina: 27. augusta 1995. u selu Gošić nepoznati su počinitelji hicima iz vatrenog oružja ubili 8 civila. Sve su žrtve bili Srbi, mahom starije životne dobi. Ubijeni su u svojim kućama i dvorištima, u selu u kojem ni za vrijeme ubojstava ni prije nije bilo nikakvih ratnih aktivnosti.

žrtve:

  1. Savo Borak (70)
  2. Vasilj Borak (68)
  3. Grozdana Borak (75)
  4. Marija Borak (81)
  5. Kosara Borak (77)
  6. Milka Borak (75)
  7. Dušan Borak (56)

informacije o ekshumaciji i identifikaciji žrtava: Prema podacima organizacija za zaštitu ljudskih prava, ubijene su bez imena i prezimena tajno sahranili pripadnici MUP-a na kninskom groblju, pod rednim brojevima 543. do 550. Godine 2001. sva su tijela ekshumirana i nakon identifikacije predana porodicama.

pravosudne konzekvence: Na Županijskom sudu u Zadru suđeno je šestorici optuženih pripadnika Hrvatske vojske zbog kaznenog djela teškog ubojstva iz koristoljublja. Svi su optuženi oslobođeni. Vrhovni sud ukinuo je presudu i vratio predmet na ponovno suđenje koje je 2001. započelo pred Županijskim sudom u Šibeniku, a koji je 2002. godine, nakon odustajanja tužitelja, Županijskog državnog odvjetništva u Šibeniku, obustavio postupak čime je istraga vraćena na početak. Nakon završenog kaznenog postupka pred šibenskim Sudom do dan-danas nema novih saznanja ili progona počinitelja odgovornih za zločin u Gošiću.