U samo četiri dana Srpsko narodno vijeće i općine Vojnić i Krnjak stavili su u funkciju Odjel za plućne bolesti bolnice u Petrinji. Bolnica u Petrinji je tokom potresa pretrpjela teška oštećenja, ali od danas ponovo prima pacijente s akutnim upalama dišnog sustava, pogoršanja KOPB-a i astme. Radovi su započeli u srijedu 12. januara, a završeni su u subotu 15. januara.

Kako javlja Radio Mrežnica, kao alternativni prostor za navedeni Odjel odabran je bolnički restoran koji je bio najsigurniji prostor za preuređenje. Općine Krnjak i Vojnić odazvale su se zahtjevu za pomoć koji je Stožeru civilne zaštite Karlovačke županije uputio ravnatelj sisačke Opće bolnice Tomislav Dujmenović.

Dejan Mihajlović, načelnik općine Krnjak, u izjavi za Novosti kaže da se nije mogla čekati spora procedura javne nabave za izvođača radova, pa su on i Nebojša Andrić, načelnik Općine Vojnić, brzo reagirali.

– Načelnik općine Vojnić i ja smo se čuli, kupili potrebnu opremu i angažirali građevinsku ekipu iz Komunalca da izvedu radove. SNV je kupio elektroinstalatersku opremu – kablove, utičnice i rasvjetna tijela. Provedbe postupaka javne nabave znaju trajati preko mjesec dana, a pošto nismo prelazili prag, sve smo mogli direktno kupiti i u kratkom roku izvesti radove – kaže Mihajlović.

Dodaje da je Odjel kompletno u funkciji. Pacijenti će svakog časa biti prebačeni u novu prostoriju, dok je ambulanta već počela sa radom.

Anja Kožul,
tjednik Novosti

Tekst je originalno objavljen na portalu Novosti 18. 1. 2021.