Naša je obaveza da svako dijete živi u sredini koja ima vodu i struju, održavane javne puteve i uspostavljen javni prijevoz, poručio je Milorad Pupovac s Velike skupštine SNV-a, na kojoj su bili Ana Brnabić i Andrej Plenković, a koja je u nedjelju 30. maja 2023. održana u Zagrebu.

Na skupu je, uz čelne ljude Vlade i Sabora RH, kao i delegaciju Srbije na čelu s premijerkom Anom Brnabić, bilo više od 1.500 delegata – vijećnika i predstavnika srpske nacionalne zajednice iz više od 150 općina, gradova i županija, kao i predstavnici srpskih organizacija u Hrvatskoj, hrvatske manjine iz Srbije, Srba s Kosova i RS-a (BiH) te niza institucija, diplomatskog kora i javnih ličnosti.

“Mi smo kao spojene posude, ako se poveća dobro jednima, i drugi to osjete, ako se izlije žuč, također, a ako se bude prelijevalo samo dobro, naše zemlje bi mogle osjetiti kako su manjine zaista poseban začin. Za to nije puno potrebno: kontinuirani bilateralni susreti na vrhu, cjelovita politička participacija, konstruktivne politike priznanja, redovite vijesti na javnom servisu, borba protiv govora mržnje, nezapriječeno i kvalitetno obrazovanje te slobodno izjašnjavanje”, Jasna Vojnić, predsjednice Hrvatskog nacionalnog vijeća, Srbija.

VIDA – Velika skupština SNV-a: Stvarajmo savez za Hrvatsku:

Pozdravni govor Milorada Pupovca:

Pozdravni govor Andreja Plenkovića:

Pozdravni govor Ane Brnabić:

FOTO:

4. velika skupština Srpskog narodnog vijeća