Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću i Srpsko narodno vijeće pozivaju vas u četvrtak 8. srpnja 2021. s početkom u 12 sati na konferenciju za novinare i novinarke na kojoj će se u susret donošenju Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata predstaviti medijska kampanja “Pravda za žrtve”.

U velikoj dvorani HND-a, Perkovčeva 2 u Zagrebu, novinarima će se obratiti Vesna Teršelič, voditeljica Documente, Milorad Pupovac, saborski zastupnik i predsjednik SNV-a, kao i redatelj medijske kampanje Andrej Korovljev.

Kroz kampanju i TV spotove “Pravda za žrtve”, o važnosti donošenja novog zakona o pravima civlnih žrtava rata kroz vlastite sudbine progovaraju Katarina Bešlić, Petrinja, Marica Šeatović, Novska i Iva Radić, Vukovar.

Svi TV spotovi i prateći video materijali kampanje “Pravda za žrtve”, od četvrtja će se nalaziti na sljedećem linku https://documenta.hr/pravda-za-zrtve/, i bit će dostupni za korištenje.

Nacrt prijedloga zakona o pravima civilnih žrtava rata prošao je kroz javno savjetovanje od 14. listopada do 14. studenoga 2020. Dana 18. lipnja 2021., Vlada RH je Hrvatskom saboru uputila konačni prijedlog Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata.