U završnoj fazi projekta “Želim, radim” 10 radnica za pomoć u kući pohađale su program obrazovanja za gerontodomaćice. Prošli tjedan u prostorijama učilišta Modus u Vukovaru održana je svečanost na kojoj su im uručena Uvjerenja o uspješno završenom programu osposobljavanja. Svečanosti su pored radnica prisustvovali predstavnici učilišta Modus, voditeljica projekt centra ZVO-a Nikolina Dokić, Miloš Miodragović iz Centra za razvoj i investicije SNV-a, asistent na projektu Dušan Kolarić te predstavnici medija.

Cilj projekta bio je osnažiti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja na području Vukovarsko-srijemske županije te povećati socijalnu uključenost i kvalitetu života krajnjih korisnika pripadnika ranjivih skupina. Projektne aktivnosti provodile su se u Vukovaru, Trpinji, Negoslavcima i Borovu. Nositelj projekta bilo je Zajedničko vijeće općina, a partneri na projektu Srpsko narodno vijeće, Hrvatski zavod za zapošljavanje i Ured centra za socijalnu skrb Vukovar. Projekt, kao dio programa “Zaželi”, sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda te je trajao 16 mjeseci.

Vidljivost projekta osigurali su medijski partneri Radio Dunav, Radio Borovo, Internet portal Srbi.hr, Novinski list Izvor, Službena stranica Srpskog narodnog vijeća, službena stranica Zajedničkog vijeća općina Vukovar.

  1. 10. 2021.