Projektom “Želim radim” Zajedničkog vijeća općina u partnerstvu sa Srpskim narodnim vijećem, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje te Uredom centra za socijalnu skrb Vukovar u sklopu programa Zaželi – program zapošljavanja žena– faza II predviđeno je educiranje 10 žena sudionica projekta za poslove gerontodomaćice i njegovateljice, što se tokom projekta i ostvarilo.

Rad na terenu započeo je u septembru 2020., a sredinom maja 2021. održana je promocija projekta, na kojoj je predstavljen dotadašnji rad i aktivnosti.

S posljednjim danom augusta radnicama na projektu “Želim, radim” istekli su ugovori o radu. U vremenskom trajanju od godinu dana one su bile pomoć i podrška svojim krajnjim korisnicima. Ukupno 144 korisnika prošlo je kroz projekt pomoći u kući, i to starije i nemoćne osobe iz Vukovara te općina Trpinja, Borovo i Negoslavci.

U sklopu projekta 10 žena uspješno je završilo edukaciju za gerontodomaćice, koja se sastojala od teorijskog dijela i prakse, odnosno rada s krajnjim korisnicima. Dodatnim obrazovanjem poboljšale su svoj status na burzi rada.