„To je kao ideja nekog modernog rock n’rolla – širimo ljubav, zdrav razum, dobru misao, rušimo barijere i dobro mislimo prema svima“. Braća Teofilović 20. rujna su svojim dvoglasjem koji je na svjetskom glasu oduševili večernjim koncertom u Vladičanskom dvoru u središtu Pakraca.

PIŠE: Lucija Lacković

Dvočlani ansambl izvodio je svoje interpretacije tradicionalnih pjesama zapadne Srbije i Kosova, a razgovoru za Vidu istaknuli su važnost simbioze više vrsta umjetnosti, posebice književnosti i slikarstva za njihovo tridesetogodišnje glazbeno stvaralaštvo.

VIDEO:

Iako balkanska kultura i melos imaju neprikosnoveno mjesto u njihovom izričaju, pjesme nadilaze jezične i žanrovske barijere pa esenciju Teofilovića, emociju, prepoznaju baš svi – od Norveške do Japana.

U petak, 30. 9. će nakon koncerata u Malom Lošinju i na Kastvu, u creskoj Palači Moise razgovarati o odnosu tradicionalnog i suvremenog u muzici, uz izvedbu ilustrativnih pjesama iz glazbene riznice Makedonije, Bosne, Dalmacije i Hrvatskoga primorja, južne Srbije i Kosova.