Predsjednik SNV-a Milorad Pupovac danas, u utorak 19. 1. 2021., susreo se s gradonačelnicom Siska, Kristinom Ikić Baniček s kojom je razgovarao o trenutnoj situaciji i potrebama stanovnika Siska i okolice te je posjetio paroha sisačkog SPC-a, Veselina Ristića i crkvu Svete Petke koja je pretrpila oštećenja u potresu. U sklopu akcije “Banija je naša kuća” Srpsko narodno vijeće planira obići sve općine i gradove na području Sisačko-moslovačke županije i okolnih županija pogođenih potresom.

Na konferenciji za medije, održanoj ispred sjedišta Vijeća srpske nacionalne manjine Sisačko-moslovačke županije u Sisku, Milorad Pupovac istaknuo je kako je u ovom trenutku naša zadaća da postignemo što veći stupanj solidarnosti i usuglašenosti oko toga što je zajedničkim snagama potrebno napraviti kada je posrijedi saniranje štete i razvoj ovog područja.

Tokom dana, delegacija SNV-a posjetila je i stanovnike romskog naselja Capraške poljane, zajedno s gradonačelnicom Ikić Baniček te Rankom Nikolićem, presjednikom Vijeća romske nacionalne manjine Grada Siska, kao i pripadnike srpske zajednice u općini Hrvatska Dubica. U općini Sunja Milorad Pupovac i Jelena Nestorović iz SNV-a održali su sastanak s Nikolom Arbutinom, načelnikom općine Dvor, Stevom Arbutinom, ispred SDSS-a općine Sunja, Grgom Dragičević, općinskim načelnikom općine Sunja i Perom Kuzmanovićem, predsjednikom SNV-a općine Sunja. Na sastanku se razgovaralo o oštećenim kućama, obiteljima koje i dalje imaju potrebe za kontejnerima za privremeni smještaj, ali i razvojnim projektima, nužnima za kvalitetnu obnovu općine koja je i prije potresa bila prometno izolirana.

Capraške poljane

Dubica

Sunja