Na ovogodišnjem Interliberu, koji će se od 7. do 12. novembra održati na Zagrebačkom velesajmu, ponovo će se zajednički predstaviti SNV i Superknjižara Online Bookshop pod geslom InterLiбре uz gostovanja Bore Ćosića, Vladimira Arsenijevića, Jasminke Petrović…

Piše: N. Jovanović  / NOVOSTI

Ina ovogodišnjem, 45. po redu Međunarodnom sajmu knjiga Interliber, koji će od 7. do 12. novembra biti održan na Zagrebačkom velesajmu uz obilje novih izdanja i velik broj posjetilaca, ponovo će se zajednički predstaviti SNV i Superknjižara Online Bookshop pod geslom InterLiбре.

Što se tiče samog Interlibera, kao najveće književne manifestacije u Hrvatskoj, na njemu će u četiri paviljona ZV-a izlagati preko 300 nakladnika iz 13 zemalja, među kojima i iz Srbije.

Uz besplatni ulaz, osim šetnje i kupovine knjiga, po štandovima posjetioci će moći pratiti i 200 sati stručnog programa koji će biti održavan na dvije pozornice u paviljonima 6. i 7. dok će se na otvorenom prostoru održavati koncerti i nastupi mladih DJ-a. Lani je Interliber posjetilo preko 100.000 ljudi iz cijele Hrvatske i okolnih zemalja.

SNV i Superknjižara Online Bookshop lani su se uspješno predstavili, zainteresiravši svojim programima veliki broj posjetilaca na tribinama koje su organizirali. Ove godine predstavit će preko 1.000 naslova više od 40 srpskih izdavača, među kojima i knjige Bore Ćosića, Vladimira Arsenijevića, Ane Fazekaš, Jasminke Petrović

Prvog dana sajma, 7. novembra, u 17:00 sati, bit će predstavljena knjiga “Leto kad sam naučila da letim” Jasminke Petrović u izdanju Kreativnog centra. Po toj knjizi snimljen je istoimeni film, dobitnik nagrade publike na lanjskom festivalu u Puli. Uz autoricu učestvuje i Ana Fazekaš. U 19:00 bit će predstavljena knjiga “Bergotova udovica” Bore Ćosića u izdanju kuće Lom uz učešće autora i Krune Lokotara.

U srijedu u 17:00 knjigu “Alhemija bombe” u izdanju Lagune promoviraju Slobodan Bubnjević i Tanja Rudež, dok će na panelu “Važnost knjižnih nagrada” u 18:00 sati učestvovati Saša Ćirić, Katarina Luketić i Ana Fazekaš. U 19:00 će knjigu “Duhovi” u izdanju Lagune predstaviti Vladimir Arsenijević i Kruno Lokotar .

Četvrtak obilježavaju paneli “Krleža i lijeva kritika” uz učešće Predraga Brebanovića i Gorana Pavlića uz moderiranje Luje Parežanina (17:00) te “Hrvatski pisci u izdanjima srpskih izdavača” uz učešće Dinka Krehe, Hrvoja Tuteka, Goran Čolakhodžića i Andrijane Kos Lajtman u 19:00 sati.

Završnog dana Intelibera bit će predstavljena “Udovica i papagaj” Virdžinije Vulf – dječja priča, prvi put prevedena na srpski jezik. O knjizi će govoriti prevoditeljica Ana Pejović i Aneta Vladimirov. Sa svojim izdanjima na Interliberu će se predstaviti i Prosvjeta.

 

Program SNV-a i Superknjižara Online Bookshopa na Interliberu:

UTORAK • 7. 11. 2023.

17:00 predstavljanje knjige

Leto kad sam naučila da letim

(Kreativni centar)

Sudjeluju Jasminka Petrović •

Ana Fazekaš i Dramska skupina
projekta “FKK FilmKnjigaKazalište”

Lokacija Paviljon 7

19:00 predstavljanje knjige

Bergotova udovica (Lom)

Sudjeluju Bora Ćosić • Kruno Lokotar

Lokacija Paviljon 6

 

SRIJEDA • 8. 11. 2023.

17:00 predstavljanje knjige

Alhemija bombe (Laguna)

Sudjeluju Slobodan Bubnjević • Tanja

Rudež

Lokacija Paviljon 7

18:00 panel

VAŽNOST KNJIŽNIH NAGRADA

Sudjeluju Saša Ćirić • Katarina Luketić

• Ana Fazekaš

Lokacija Paviljon 7

19:00 predstavljanje knjige

Duhovi (Laguna)

Sudjeluju Vladimir Arsenijević •

Kruno Lokotar

Lokacija Paviljon 7

 

ČETVRTAK • 9. 11. 2023.

18:00 panel

KRLEŽA I LIJEVA KRITIKA

Sudjeluju Predrag Brebanović •

Goran Pavlić • Lujo Parežanin

Lokacija Paviljon 6

19:00 panel

HRVATSKI PISCI U IZDANJIMA

SRPSKIH IZDAVAČA

Sudjeluju Dinko Kreho Simptomi

(Treći trg) • Hrvoje Tutek Smrt i
druga istraživanja i Mrak i jutro nad
mediteranom (Treći trg) • Goran

Čolakhodžić Dvorišna vrata zemlje
(Raštan) • Andrijana Kos Lajtman

Lokacija Paviljon 7

 

NEDJELJA • 12. 11. 2023.

11:00 Predstavljanje

Udovica i papagaj Virdžinije Vulf
(dječja priča, prvi put prevedena
na srpski jezik) prevoditeljica
Ana Pejović

Voditeljica Aneta Vladimirov

Lokacija Paviljon 7