Anja Šimpraga (SDSS), potpredsjednica Vlade RH i Dragana Jeckov (SDSS), saborska zastupnica, tijekom utorka obišle su u oluji poharana mjesta, od Požeško-slavonske županije pa sve do sela u općinama Stari Jankovci i Nijemci u Sremu.

Prateći trag nepogode, političke predstavnice srpske zajednice obišle su Korita, Lipik, Donji Čaglić, Požegu, Orolik, Sremske Laze Banovce…

Kako bi koordinacija pomoći nastradalima bila što brža i efikasnija, Šimpraga i Jeckov u direktnim razgovorima s unesrećenima i njihovim lokalnim načelnicima te županima i dožupanima, željele su saznati prioritete pomoći u ovom trenutku.

„Velike su štete na stambenim objektima, kao i onim gospodarskim i sakralnim. Poljoprivreda i usjevi također su pretrpjeli velike gubitke, Slavonija i Srem trebaju hitnu pomoć svih nas“, istaknula je Jeckov nakon obilaska terena.

„Vlada Republike Hrvatske uložit će dodatne napore nakon što županijski stožeri i gradska povjerenstva dostave svu potrebnu dokumentaciju i troškovnike, odnosno procjenu štete koja je na terenu zabilježena. Utvrdit ćemo model, kada je u pitanju pomoć, koji će biti jednak za sve županije, gotovo njih deset, koliko je pogođeno ovom posljednjom nepogodom.Važno je i ovom prilikom naglasiti da su od prvoga dana na terenu prisutne sve operativne službe, kao i Hrvatska vojska, koji pomažu u saniranju šteta, kako bi se nastradalo stanovništvo vratilo u koliko-toliko normalni život”, izjavila je nakon obilaska Šimpraga.

Važno je i ovom prilikom naglasiti da su od prvoga dana na terenu prisutne sve operativne službe, kao i Hrvatska vojska, koji pomažu u saniranju šteta, kako bi se nastradalo stanovništvo vratilo u koliko-toliko normalni život”, izjavila je nakon obilaska Šimpraga.