U Velikom Pogancu u Koprivničko-križevačkoj županiji osnovana je 1911. godine Srpska zemljoradnička zadruga. Dugi niz godina objekat u kojem je zadruga bila smještena zjapio je prazan i napušten, a ove ga je godine Srpsko narodno vijeće odlučili obnoviti, kako bi se u njemu smjestile lokalne srpske institucije.

Vijeće srpske nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije i Omladinska mreža Srba u Hrvatskoj odabrali su upravo ovo mjesto za poprište velike radne akcije, koja je organizirana 24. 10. 2020. godine. Učesnici akcije očistili su 25 prostorija od šute, smeća i starog inventara zadruge i drugih subjekata koji su u prostoru boravili.

Dio pronađenih dokumenata izdvojen je kako bi istraživači Arhiva Srba u Hrvatskoj mogli pregladati građu u kojoj se nalaze podaci o lokalnom stanovništvu i poljoprivrednoj djelatnosti u prvom dijelu 20. stoljeća.

U akciji je uređen i okoliš zgrade, a po njenom završetku, obilježena je sedma godišnjica osnivanja Omladinske mreže Srba u Hrvatskoj, koja je od volonterske omladinske inicijative postala stalni program Srpskog narodnog vijeća usmjeren na jačanje omladinskog i lokalnog aktivizma te brigu o mladima.