Glavni urednik časopisa Tragovi Dejan Jović 27. marta u Privrednikovoj dvorani razgovarat će s profesorom Milanom Podunavcem o njegovoj knjizi “Režimi straha”

PIŠE: Novosti

Glavni i odgovorni urednik časopisa Tragovi prof.dr. Dejan Jović razgovarat će 27. marta, u 15 sati, u dvorani SPD-a “Privrednik”, Preradovićeva 18/I u Zagrebu, sa prof.dr. Milanom Podunevcem o njegovoj knjizi “Režimi straha”.

Milan Podunavac je redovni profesor Teorija političkih sistema i Političke kulture. Rođen je 1947. u Karađorđevu. Doktorirao je 1978. na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Godine 1990 je izabran za redovnog profesora, a od 2004. godine je obavljao dužnosti dekana. Na Humanističkim studijama je redovni profesor od 2009. godine i akademski je koordinator postdplomskih magistarskih i doktorskih studija. Dobitnik je niza međunarodnih nagrada i stipendija.

Predstavljajući knjigu “Režimi straha” prof.dr. Podunavac kazao je da je u njoj želio iznijeti čitavu tradiciju političke teorije o odnosima političkog straha. Kako je rekao, uveo je značajne pojmove koji obogaćuju političku teoriju, poput vladavinske brutalnosti i novog despotizma. “Rat devedesetih me je podstakao da se bavim temom straha. Rat je okolnost koje društvo pomera ka prirodnom stanju, u kojem se razaraju civilne i političke slobode, pri čemu strah postaje vrsta energetskog principa”, kazao je profesor Podunavac.