Srpsko kulturno društvo “Prosvjeta” i Vijeće srpske nacionalne manjine grada Zagreba u drugoj polovini jula organizuju Letnju školu srpskog jezika i kulture “Sava Mrkalj. Letnja škola će se održati u periodu od 17. 7. do 29. 7. 2022. godine, dve grupe učenika po sedam dana (prva grupa od 17. do 23. jula i druga grupa od 23. do 29. jula)

Održavanje ovogodišnje Letnje škole srpskog jezika i kulture “Sava Mrkalj”planirano je na Viru, u odmaralištu Cvrčak. Cilj Letnje škole jeste da kod učenika probudi dodatni interes i obogati saznanja o srpskom jeziku i kulturi.

Letnja škola je namenjena učenicima koji pohađaju osnovnu školu (prednost imaju 4, 5. i 6. razred) iz mesta u kojima nije organizovan nijedan oblik školovanja predviđen za srpsku nacionalnu manjinu (model A, B ili C – negovanje srpskog jezika i kulture). Program je koncipiran tako da je celi dan ispunjen aktivnostima, s tim da se nastava i škola plivanja održavaju u prepodnevnim časovima, dok je poslepodnevno vreme rezervisano za kupanje, radionice i slobodne aktivnosti.

Troškove smeštaja, prehrane (tri obroka i užina), pratilaca grupe i prevoza od Zagreba do Vira snosiće SKD “Prosvjeta” i VSNM ZG. Troškove puta od mesta boravka do Zagreba i nazad snose roditelji.

Detalje o načinima prijave i rokovima pronađite na stranici SKD “Prosvjeta”.
Za sve dodatne informacije obratite se na mail obrazovanje@skd-prosvjeta.hr ili na tel: 01/4872-456.