SNV već 11 godina uspješno provodi program Političke akademije za mlade, perspektivne i društveno aktivne pripadnike srpske zajednice. Akademija je kroz godine iznjedrila desetine politički i društveno aktivnih i važnih članova zajednice i društva.

Ove godine okupljamo 12. generaciju polaznika. Program je namijenjen mladim osobama u dobi od 20-35 godina, sa minimalnim srednjoškolskim obrazovanjem i voljom da upoznaju i preispituju društvo oko sebe, odnosno da budu aktivni i informirani građani.

U okviru programa bavimo se važnim temama kao što su: političko organiziranje i djelovanje, izbori, predstavljanje, djelovanje u institucijama, tehnike komuniciranja s medijima, historija i identitet Srba u Hrvatskoj, razvoj i financiranje projekata, zastupanje interesa, zagovaranje, sadržaj, imidž, marketing u politici i poslu i još mnogo toga.

Polaznici sudjeluju u radionicama, predavanjima, vježbama, terenskoj nastavi i drugim zanimljivim, raznovrsnim i interaktivnim oblicima prenošenja znanja.

Program Akademije odvijat će se kroz 6 susreta (modula) u toku cijele 2023. godine, koji traju od petka popodne do nedjelje popodne, a razmak između održavanja modula će biti minimalno mjesec dana. U ljetnim mjesecima- julu i avgustu program se neće odvijati. Troškove smještaja, hrane, pića, materijala i sl. pokrivat će SNV.

Prijave su otvorene do 10. marta, a svi oni koji ispunjavaju gore navedene uslove mogu se prijaviti putem obrasca na linku ispod.

Nakon što se prikupe prijave, posebna komisija odabrat će polaznike 12. generacije. Prilikom odabira naročito će se voditi računa o ravnomjernoj spolnoj i regionalnoj zastupljenosti kandidata te o njihovoj motivaciji i dosadašnjem društvenom angažmanu.

Želimo vam puno sreće i radujemo se vašim prijavama.

Dodatne informacije i pitanja o programu možete dobiti na mail adresi: jelena.nestorovic@snv.hr .

Prijavni obrazac:

https://docs.google.com/forms/d/1fZgphAf9XT5xX-Foj8bIYe8DY-OzAEkVPwGxhzjRYR8/edit