U sklopu redovne skupštine udruženja “Čuvari pravoslavlja i srpske kulture” u Boboti predstavljen je projekt “Očuvanje kulturne baštine Srba u zapadnom Srijemu” koji će udruženje provoditi u partnerstvu i uz financijsku pomoć Srpskog narodnog vijeća. Miloš Miodragović iz Centra za razvoj i investicije SNV-a u Vukovaru upoznao je prisutne s projektom koji će trajati šest mjeseci te najavio da će aktivnosti biti usmjerene na radionice za izradu narodnih nošnji ovog kraja, večeri srpske poezije, radionice tradicijskog pjevanja te radionice na kojima će članovi i članice udruge učiti pisati projektne prijedloge.

Prisutnim članovima obratio se i zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije i član programskog savjeta SNV-a Srđan Jeremić koji je naglasio da već godinama prati rad ovog udruženja i da ima samo reči pohvale za trud, rad i angažman svih članova i članica, koji su sa malo sredstava uspeli napraviti veliki posao. Podsjetio je da je od strane izabranih srpskih predstavnika obećana pomoć u radu koja je sada vidljiva kroz odobreni projekt u vrijednosti od 50.000 kn.

Apelovao je na zajedništvo, međusobno povezivanje i pomaganje jer je to jedini način da se u ovim teškim i izazovnim vremenima očuva nacionalni identitet. Sastanku je prisustvovao i predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Vukovarsko-srijemske županije i član udruženja Svetislav Mikerević.