Srpsko narodno vijeće u utorak, 13. travnja 2021. u 11 sati u prostorijama Arhiva Srba u Hrvatskoj na adresi Preradovićeva 21 (u dvorišnoj zgradi) u Zagrebu predstavlja svoj redoviti Godišnji izvještaj o svim pojavama govora mržnje i nasilja prema Srbima u 2020. Izvještaj je rezultat rada cijelog tima SNV-a, koji je pomno pratio i bilježio sve oblike mržnje i nasilja u 2020., pod vodstvom autora Tihomira Ponoša iz SNV-a.

Uz autora Tihomira Ponoša nalaze izvještaja na sutrašnjem događaju komentirat će Milorad Pupovac, predsjednik SNV-a, a o trendovima unutar društvenog konteksta govora mržnje u Hrvatskoj govorit će Aleksandar Maršavelski, docent na Katedri za kazneno pravo Pravnog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu. Predstavljanje Izvještaja moderirat će Aneta Vladimirov.

Cijeli događaj prenosit će se u livestreamu, preko Facebook stranice Srpskog narodnog vijeća.

Tijekom događaja uz Izvještaj u hard copy izdanju, s vama ćemo podijeliti i kraći sažetak iz kojeg izdvajamo: “Fizički napadi, verbalne prijetnje, uništavanje imovine, onemogućavanje uživanja vlastite imovine, sve to izazvano netrpeljivošću prema etničkoj, srpskoj pripadnosti, zabilježeno je i prošle godine. Broj napada nešto je manji nego 2019. godine. Ono što brine jest to da je reakcija državnih tijela i dalje u pojedinim slučajevima spora i neodgovarajuća.”

PDF verzija Bulletina #20 uskoro će biti dostupna i na web stranici SNV-a.