Udruženje novinara Srbije (UNS) i ove godine uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Srbije – Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, organizuje Školu veb novinarstva za novinare srpskih medija i predstavnike organizacija i udruženja Srba iz regiona. Nažalost, kao i prošle 2021. godine, zbog situacije usled pandemije izazvane virusom Kovid-19, škola Veb novinarstva biće organizovana onlajn, odnosno putem Interneta. Za razliku od prethodnih godina, polaznici neće imati praksu u redakcijama u Beogradu, već će se obuka i vežbe sprovoditi takođe onlajn.

Cilj kursa je usavršavanje za rad u novim medijima i obuhvata 35 časova nastave i praktičnih vežbi, koje će održati predavači UNS-ove škole Veb novinarstva. Planirano je da kurs započne u drugoj polovini februara ove godine.

Uslov za prijavu je da kandidati budu pripadnici srpskog naroda, da žive u zemljama regiona i da rade u medijima ili udruženjima/organizacijama u regionu koji informišu na srpskom jeziku. Svi polaznici nakon završenog kursa dobijaju sertifikat.

Svi zainteresovani kandidati, koji ispunjavaju gore navedene uslove, potrebno je da se prijave Ambasadi R. Srbije u Zagrebu na elektronsku adresu: m.vuckovic@mfa.rs , najkasnije do 2. februara 2022. godine.

Potrebno je da kandidati proslede i svoje biografije, a Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu će u saradnji sa UNS-om, na osnovu toga izabrati jednog od njih sa teritorije  Hrvatske kao polaznika škole.