Program „Ponovo radi bioskop – Tv film u kinu“ – realiziran u suradnji sa Srpskim narodnim vijećem i Ambasadom Republike Srbije u Republici Hrvatskoj, te  zahvaljujući ljubaznosti i svesrdnoj pomoći Javne medijske ustanove Radio-televizije Srbije – donosi 18 izabranih televizijskih filmova odnosno tv-drama realiziranih od kraja 1960-ih do početka 1990-ih u produkciji Radiotelevizije Beograd, prethodnice Radio-televizije Srbije.

Filmovi su ostvareni kroz Dramski program čiji je dugogodišnji urednik bio istaknuti književnik i dramaturg Filip David, koji je kreirao slobodarsku i kreativno poticajnu atmosferu praćenu visokim profesionalizmom, sve po uzoru na BBC. To je privuklo brojne istaknute režisere, ne samo beogradske klasike i nove nade (Sava Mrmak, Aleksandar Đorđević, Soja Jovanović, Bora Drašković, Slobodan Šijan…) nego i tadašnje zagrebačke talente (Branko Ivanda, Lordan Zafranović) koji su, po Davidovim riječima, jedva čekali da rade u Beogradu.

Vidjet ćemo, među ostalim, tri tv-filma Soje Jovanović, jedine redateljice socijalističke jugoslavenske kinematografije koja je uspjela stvoriti opus, također tri ostvarenja Đorđa Kadijevića, kultnog autora s rubova srpskog crnog talasa, televizijske radove kasnijih kinematografskih hitmejkera Zdravka Šotre i Slobodana Šijana, ostvarenje istaknutog snimatelja i koredatelja Balkanskog špijuna Božidara Nikolića, kao i gostujuće radove Lordana Zafranovića i Branka Ivande.

Bogatstvo i kvaliteta igrane televizijske produkcije republičkih jugoslavenskih radiotelevizijskih kuća, među kojima su najjače bile Radiotelevizija Beograd i Radiotelevizija Zagreb, danas djeluju gotovo nestvarno, pa je i ovaj, nadasve zanimljiv izbor samo jedan od brojnih mogućih, što dovoljno govori o nekim mnogo boljim televizijskim vremenima na ovim prostorima.

Ulaz na ovaj program je besplatan. Ulaznice je potrebno prethodno podići na blagajni kina Tuškanac. (http://kinotuskanac.hr/cycle/ponovo-radi-bioskop-tv-film-u-kinu)

Program Ponovo radi bioskop organizira Srpsko narodno vijeće u suradnji s Jugoslavenskom kinotekom i Ambasadom Republike Srbije u Zagrebu. Odabir filmova je podržala Javna i medijska ustanova Radio-televizije Srbije.

Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH podržao je ovu manifestaciju.