Srpsko kulturno društvo „Prosvjeta“ i Vijeće srpske nacionalne manjine grada Zagreba (VSNM ZG) od 19. do 31.7.2024. organiziraju Ljetnu školu srpskog jezika i kulture „Sava Mrkalj.“

Škola se i ove godine održava na Viru, u odmaralištu Cvrčak. Odmaralište se nalazi van naselja Vir, 150 m od mora, s vlastitim dvorištem, bezbjednim za igru i boravak učenika. Sobe su višekrevetne sa kupatilom. Boravak u odmaralištu uključuje smještaj, tri glavna obroka i užinu. Cilj Ljetnje škole jest usvajanje dodatnih znanja o kulturi i jeziku našeg naroda, uz očuvanje i nacionalnog i kulturnog identiteta. Ovakav oblik program učenicima daje nova prijateljstva, iskustva i znanja o zemlji svojih predaka, kulturi, jeziku i identitetu.

Ljetna škola namijenjena je učenicima koji pohađaju osnovnu školu (prednost imaju 4, 5. i 6. razred) iz mjesta u kojima nije organiziran nijedan oblik školovanja predviđen za srpsku nacionalnu manjinu (model A, B ili C – njegovanje srpskog jezika i kulture). Program je koncipiran na način da se nastava i škola plivanja održavaju prijepodne, dok je poslijepodne ispunjeno boravkom na plaži, radionicama i slobodnim aktivnostima.

Troškove smještaja, prehrane (tri obroka i užina), pratilaca grupe i prijevoza od Zagreba do Vira snose organizatori. Troškove putovanja od mjesta boravka do Zagreba i nazad snose roditelji. Roditelji su obavezni dovesti djecu do Zagreba i u povratku ih dočekati u Zagrebu, u unaprijed dogovoreno vrijeme, na unaprijed dogovorenoj lokaciji.

Pozivamo vas da se prijavite u Ljetnu školu srpskog jezika i kulture „Sava Mrkalj“ i da informacije o njoj dostavite svim zainteresiranim učenicima. Upute za prijavu:

  1. Ispuniti obrasce 1. i 2. (saglasnost i anketa) 
  2. Zatražiti potvrdu o redovnom pohađanju učenika osnovne škole  (tajništvo škole)
  3. Ispunjene obrasce i potvrdu o redovnom pohađanju osnovne škole poslati preporučeno poštom najkasnije do 8. 3. 2024. na adresu (SKD „Prosvjeta“ / „ZA LJETNU ŠKOLU“ / Berislavićeva 10 / p. p. 9 / 10 106 Zagreb) ili skenirano na e-mail obrazovanje@skd-prosvjeta.hr

Broj mjesta je ograničen, izabrani kandidati bit će obaviješteni telefonom do završetka školske godine. Neispravno ili nepotpuno ispunjeni obrasci i prijave poslate nakon propisanog roka, neće se uzimati u razmatranje.

Za sve dodatne informacije obratite se na e-mail obrazovanje@skd-prosvjeta.hr ili na broj telefona: 099 516 0309