Odjel za kulturu Srpskog narodnog vijeća povodom stote godišnjice Dadaističke matineje koje su, na opće zgražanje osječkih čuvara morala, izveli vinkovački dadaisti 1922. godine, poziva studente i studentice Akademije dramskih umjetnosti da se jave povodom mogućnosti sudjelovanja u dramskom komadu “Država Dada-Jok”. O propozicijama i sklonostima koje tražimo rekao je ponešto autor i redatelj predstave Adam Ranđelović.

“Predstava “Država Dada-Jok” traži uigrani dadaistički glumački trojac klasića (dvojica mladića i jedna devojka) sa treće/četvrte/pete godine studija, sklone dubljenju na glavi, vešte u recitovanju, borbi i igri. Poželjno razumevanje koncepta da je sve svejedno. Predstava je prvenstveno bazirana na osječkoj dadaističkoj matineji iz 1922. godine, kao i mnogim drugim (šifra “dokumentarno”) uvredljivim avangardnim podvizima naših starih.
Salve teksta, nizovi tjelovježbi, lagani dodir Krleže, pristojna količina zabave i tone beskorisnog znanja.”

Prijave (ime, prezime, fakultet, godina studija, fotografije) se zaprimaju do 10. novembra putem mailova: randjelovic1@mail.ru i tena.baksaj@snv.hr