Besplatna pravna pomoć SNV-a u drugoj polovini 2020. će se dijelom financirati sredstvima Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske.

Ovogodišnji Projekt pružanja besplatne pravne pomoći na području Šibensko-kninske i Zadarske županije, kojeg je Srpsko narodno vijeća prijavilo na Javni natječaj Ministarstva pravosuđa, je prošao stručnu provjeru te je odobren u traženom obimu.

Tragom toga nedavno je sa Ministarstvo pravosuđa potpisan Ugovor o dodjeli financijskih sredstava za projekt pružanja primarne pravne pomoći iz sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2020. godinu.

Besplatna pravna pomoć će u razdoblju 01.07.2020. – 31.12.2020. uz pomoć ovih sredstava biti pružana građanima koji gravitiraju Kninu, Benkovcu, Obrovcu i Gračacu. Dušan Cvjetković, diplomirani pravnik iz Knina će pružati primarnu besplatnu pravnu pomoć temeljem Zakonom o besplatnoj pravnoj pomoći. U rubrici Kontakti se mogu naći podaci o uredovnim danima za svako od navedenih mjesta, kao i kontakt podaci pravnog savjetnika SNV-a.