Srpsko narodno vijeće podsjeća na tužnu godišnjicu, kada su 18. 1. 1992. godine pripadnici srpskih paravojnih postrojbi “Krajina” u zaseoku Šašići kod Ervenika pobili cijelu obitelj Čengić, oca Dragu, majku Nevenku i njihovo dvoje malodobne djece Slobodana (11 godina) i Gorana (četiri godine). Kuća obitelji Čengić je zapaljena, kao i domovi ostalih erveničkih Hrvata. Spomenute jedinice su duže vrijeme terorizirale nesrpsko stanovništvo na tada okupiranom području Ervenika, pljačkajući i paleći njihove kuće s ciljem njihova trajnog protjerivanja.

Počiniteljima ovog zločina je suđeno u odsutnosti, osmorica njih su osuđeni. Hrvatskom pravosuđu je bio dostupan samo Damir Travica, drugooptuženi u navedenom sudskom postupku, pravomoćno osuđen na 15 godina zatvora, i to nakon što je izručen od strane Velike Britanije 11. 11. 2008. godine. Svi ostali pravomoćno osuđeni i dalje su na slobodi što, i u ovom konkretnom slučaju ratnog zločina, predstavlja de facto amnestiju odgovornih za kazneno djelo ratnog zločina.

Srpsko narodno vijeće i ovom prilikom poziva odgovorne u policiji i DORH-u na poduzimanje svih potrebnih mjera kako bi se osigurala dostupnost osuđenih ratnih zločinaca te još jednom pozivamo na regionalnu suradnju posebno u predmetima u kojima postoje saznanja o prebivalištu osoba koje su osuđene ili su pod sumnjom da su počinile ratni zločin.