Foto: https://www.apprrr.hr

Agencija za plaćanja u poljoprivredi ribarstvu i ruralnom razvoju planira objaviti dva natječaja za provedbu mjere 22 „Izvanredna privremena potpora poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni učinkom ruske invazije na Ukrajinu“ radi pružanja izvanredne i privremene hitne potpore poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni posljedicama ruske invazije na Ukrajinu, s ciljem osiguravanja kontinuiteta njihovih poslovnih aktivnosti, konkurentnosti i održivosti gospodarstva.

Prihvatljivi korisnici su poljoprivredna gospodarstva ekonomske veličine preko 3.000 eura, koja sudjeluju u mjeri 10 i/ili 11 Programa ruralnog razvoja u 2022. godini. Također, korisnik mora imati podmirene odnosno uređene financijske obveze prema državnom proračunu na dan 1. veljače 2023. godine.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava po natječaju je 28.668.126,62 eura. Javna potpora ja paušalna u iznosu od tisuću do 15 tisuća eura.

Što se tiče MSP-ova ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore po Natječaju iznosi 3.185.347,40 eura. Javna potpora je paušalna u iznosu od tri do 25 tisuća eura.

Prihvatljivi korisnici su ekološki prerađivači u rangu mikro, malih i srednjih poduzeća registrirani za preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda, osim proizvoda ribarstva, a primit će paušalnu potporu u iznosu od 3 tisuće eura do 25 tisuće eura.

Sve zainteresirane potencijalne korisnike koji ne posjeduju lozinku i korisničko ime za pristup AGRONET sustavu te nemaju dodijeljen modul „RURALNI RAZVOJ“ u AGRONET-u, pozivamo da se upišu u Evidenciju korisnika sukladno Vodiču za upis u Evidenciju korisnika potpora u ruralnom razvoju (u daljnjem tekstu: EKPRRiR) za mjeru M22 najkasnije do 6. veljače 2023. godine.

https://www.apprrr.hr/obavijest-potencijalnim-korisnicima-mjere-22/