S obzirom na veliki interes poljoprivrednika koji žele obnoviti svoj poljoprivredni potencijal koji je uništen u potresima, Ministarstvo poljoprivrede još jednom  ističe da će 1. srpnja 2021. godine biti objavljen novi Natječaj za provedbu tipa operacije 5.2.1. “Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala”.

Natječaj će biti otvoren od 1. srpnja do 1. rujna 2021. godine, a putem natječaja će se moći obnoviti uništeni poljoprivredni potencijal (poljoprivredno zemljište, višegodišnji nasadi/bilje, plastenici, staklenici, oprema, poljoprivredna mehanizacija i priključci, poljoprivredne gospodarske zgrade, domaće životinje).

Postupak procjene šteta od strane gradskih i općinskih povjerenstava za procjenu šteta od prirodnih nepogoda je u tijeku i svi poljoprivrednici koji žele obnoviti uništeni poljoprivredni potencijal će imati dovoljno vremena za prikupljanje potrebne dokumentacije.

Podsjećamo, SNV je o tekućem natječaju, koji je otvoren do 30. 6., izradio informativni letak, a na stranicama Programa ruralnog razvoja pratite sve izmjene dokumentacije i detalje vezane uz prijavu. Svi koji se ne stignu prijaviti na ovaj, moći će se prijaviti na natječaj od 1. 7. 2021.