Saborska zastupnica i potpredsjednica SNV-a Dragana Jeckov, 24. februara u mjestu Hrtić pored Dvora ispred humanitarne akcije “Banija je naša kuća” predala je veliki stambeni kontejner šesteročlanoj obitelji Cvjetković.

Obitelj Cvjetković tokom prošlog vikenda ostala je bez svoga doma – kuća, koje je oštećena u decembarskom potresu, do kraja je uništena katastrofalnim požarom. Donirani kontejner omogućit će obitelji siguran smještaj dok čeka obnovu svoje kuće.

Ovo je još jedna u nizu akcija Srpskog narodnog vijeća u sklopu humanitarne inicijative “Banija je naša kuća”, u suradnji sa službama Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa iz Lekenika i Hrvatskom vojskom.

Nikola Arbutina, načelnik općine Dvor naglasio je da je odmah nakon nemilog događaja kontaktirao SNV, koje je u roku od dva dana osigurao stambeni kontejner.

– To je pravi primjer da općina, država i SNV funkcioniraju zajedno, osigurali smo smještaj šestetočlanoj porodici kojoj se desio potres, požar i pitamo se što je treće, a na ovom području smo zbog poplava i inače dvaput godišnje odsječeni od Hrvatske Kostajnice i Siska, nadodao je Arbutina

– Porodica ima četvero djece, svi smo se uključili kako bismo što prije riješili njihovo stambeno pitanje. Ovo je jedan od 25 kontejnera koji su bili u Lekeniku, a koje je osigurala Ambasada Republike Srbije pa bih iskoristila priliku da se zahvalim donatorima i Stožeru civilne zaštite, kao i Hrvatskoj vojsci, to je jedan već uigrani tim koji reaguje u ovakvim situacijama. Potres je zadesio i područje općine Dvor, možda se o njemu i ne priča dovoljno, i ovo područje ima veliki broj crvenih i žutih naljepnica. Najvažnije u ovom trenutku jeste da četvero djece zajedno sa svojim roditeljima imaju privremeni smještaj, izjavila je Dragana Jeckov
Jugoslav Cvjetković zahvalio je svima na brzoj reakciji, a SNV će u sklopu humanitarne akcije nastaviti pomagati svima kojima je pomoć potrebna.
Pogledajte videoreportažu!