Srpsko kulturno društvo “Prosvjeta” i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba od 18. do 30.7.2021. organiziraju Ljetnu školu srpskog jezika i kulture “Sava Mrkalj.”

Održavanje škole je i ove godine na Viru, u odmaralištu “Cvrčak”. Odmaralište se nalazi izvan naselja Vir, 150 m od mora, s vlastitim dvorištem, bezbjednim za igru i boravak učenika. Sobe su višekrevetne sa kupatilom. Boravak u odmaralištu uključuje smještaj, tri glavna obroka i užinu.

Cilj Ljetnje škole jest usvajanje dodatnih znanja o kulturi i jeziku našeg naroda, uz očuvanje i nacionalnog i kulturnog identiteta. Kroz program učenici stječu nova prijateljstva, iskustva i znanja o zemlji svojih predaka, kulturi, jeziku i identitetu.

Ljetna škola namijenjena je učenicima koji pohađaju osnovnu školu (prednost imaju 4, 5. i 6. razred) iz mjesta u kojima nije omogućen nijedan oblik školovanja predviđen za srpsku nacionalnu manjinu (model A, B ili C – njegovanje srpskog jezika i kulture). Program je koncipiran na način da se nastava i škola plivanja održavaju prijepodne, dok je poslijepodne ispunjeno boravkom na plaži, radionicama i slobodnim aktivnostima.

Troškove smještaja, prehrane (tri obroka i užina) i prijevoza od Zagreba do Vira snose organizatori. Troškove putovanja od mjesta boravka do Zagreba i nazad snose roditelji. Roditelji su obavezni dovesti djecu do Zagreba i u povratku ih dočekati u Zagrebu, u unaprijed dogovoreno vrijeme, na unaprijed dogovorenoj lokaciji.

Pozivamo vas da se prijavite u Letnju školu srpskog jezika i kulture “Sava Mrkalj”  i da informacije o njoj dostavite svim zainteresiranim učenicima. Upute za prijavu:

  1. Obrazac 1 i Obrazac 2 (saglasnost i anketa)
  2. Zatražiti potvrdu o redovnom pohađanju učenika osnovne škole  (tajništvo škole)
  3. Ispunjene obrasce i potvrdu o redovnom pohađanju osnovne škole poslati preporučeno poštom najkasnije do 26. 3. 2021. na adresu ili skenirano na e-mail obrazovanje@skd-prosvjeta.hr

SKD “Prosvjeta”
“ZA LJETNU ŠKOLU”
Berislavićeva 10
p. 739
10 000 Zagreb

Broj mjesta je ograničen, izabrani kandidati bit će obaviješteni telefonom do završetka školske godine. Neispravno ili nepotpuni obrasci, kao i prijave poslate nakon propisanog roka, neće se uzimati u razmatranje.

Za sve dodatne informacije obratite se na mail obrazovanje@skd-prosvjeta.hr ili na tel: 01/4872-456.