U sklopu humanitarne akcije Srpskog narodnog vijeća “Banija je naša kuća” užurbano se i tijekom vikenda dostavljaju kontejneri kao privremeni smještaj nastradalom stanovništvu Banije.

Terenske aktivistkinje SNV-a za područje Banije Dajana Žarković (Glina) i Miljana Nožinić (Petrinja), zajedno s predsjednikom SNV-a i saborskim zastupnikom Miloradom Pupovcem i konzulom Republike Srbije u Vukovaru Milanom Šapićem, dostavili su danas, 31. januara donirane kontejnere konzulata RS u Banijska sela Luščani i Majske Poljane, obiteljima Vilus i Paspalj.

Konzulat Republike Srbije u Vukovaru je tijekom jučerašnjeg dana dostavio donirane kontejnere u kamp Stožera civilne zaštite za otklanjanja posljedica potresa u Lekeniku. Donirani kontejneri imaju sanitarni čvor i instalacije, pa se odmah u njima može živjeti, naglasio je konzul Šapić te istaknuo “kako se konzulat pridružio akcijama pomoći Baniji koju su već uputili iz Veleposlanstva Srbije u Zagrebu, 25 stambenih kontejnera, kao i odluci Vlade Srbije da među prvima donira pomoć Hrvatskoj od milijun eura”.

Humanitarna akcija koju je pokrenuo SNV, a u koju su se uključili mnogi donatori, pokrenula je brojne pojedince i organizacije iz Hrvatske, BiH i Srbije da novcem, hranom, higijenskim i drugim potrepštinama, kao i kontejnerima pomognu razrušenoj Baniji.

Pogledajte videoreportažu.