Predsjednik SNV-a Milorad Pupovac 5. januara u potresu nastradalim banijskim obiteljima Vranjanin, Popović i Krivokuća u selu Luščani dostavio je kontejnere.
Srpsko narodno vijeće zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom, sveukupno je naručilo 72 kontejnera – jedan dio je već isporučen, a do krajaprvog tjedna januara očekuje se isporuka i ostalih. Budući da dio kontejnera stiže iz Srbije i iz Bosne i Hercegovine, pravna služba SNV-a, uz pomoć i podršku potpredsjednika Vlade i potpredsjednika Stožera Borisa Miloševića, olakšava i ubrzava proceduru transporta kontejnera preko granice, u skladu sa svim zakonskim propisima.
Nakon što je 29. decembra prošle godine Srpsko narodno vijeće pokrenulo humanitarnu akciju pomoći razorenom području Sisačko-moslavačke županije, nazvanu “Banija je naša kuća”, putem koje se koordinirano prikupljaju sredstva na poseban žiro račun, u četvrtak, 31. decembra 2020., podijeljeno je prvih deset kontejnera u selima Majske poljane, Knezovljani, Gornjoj Bačugi, Donjem Klasniću, Moštanici i gradu Glini.