Povodom 30. godišnjice ubojstva obitelji Čengić, delegacija Srpskog narodnog vijeća u sastavu Anja Šimpraga, potpredjednica SNV-a i saborska zastupnica, Predrag Burza, načelnik općine Ervenik i Borislav Šarić, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Šibensko-kninske županije i ove godine će sudjelovati na komemoraciji za ubijenu obitelj Čengić, koja će se održati u utorak, 18. siječnja 2022. s početkom u 10 sati na lokalnom groblju kod crkve sv. Mihovila u Erveniku.

Početkom 1992. godine pripadnici paravojnih postrojbi “Krajina”, grupe od tridesetak krajinskih milicionera, duže su vrijeme terorizirali nesrpsko stanovništvo na tada okupiranom području Ervenika, pljačkajući i paleći njihove kuće s ciljem njihova trajnog protjerivanja. Najveći zločin u tom kraju dogodio se na sutrašnji dan prije 30 godina kada je u zaseoku Šašići kod Ervenika pobijena cijela obitelj Čengić, otac Drago, majka Nevenka i njihovo dvoje malodobne djece Slobodan (11 godina) i Goran (četiri godine).

Presudom Okružnog suda u Šibeniku i Vrhovnog suda RH od 19. kolovoza 1993. godine, osuđeno je osam okrivljenika, ali samo jedan je bio prisutan tokom suđenja, dok su ostali osuđeni u odsutnosti, još uvijek nedostupni hrvatskom pravosuđu.