Ove godine provodi se popis stanovništva Republike Hrvatske, koji je izuzetno značajan za nacionalne manjine, s obzirom da o rezultatima popisa ovise mnoga prava koja ostvaruju manjinske, a time i srpska zajednica, prema Ustavu i zakonima RH.
Popis stanovništva provodi se u dvije faze u razdoblju od 13. rujna do 17. listopada 2021. godine – u prvoj fazi stanovništvo se može samostalno popisati preko sustava e-Građani, dok od 27. 9. kreće druga faza u kojoj popis provode službeni popisivači.

Srpski demokratski forum, Srpsko kulturno društvo “Prosvjeta”, Srpsko narodno vijeće i Zajedničko veće opština formirali su koordinacioni odbor sa svrhom lakšeg i efikasnijeg provođenja popisa u zajednici te pokrenuli kampanju “Budi e-Srbin”, s ciljem pravovremenog informiranja zajednice o pravima i obvezama vezanim uz predstojeći popis.
Na stranici kampanje pronađite sve informacije o rokovima, e-Građaninu, novosti vezane uz popis te brošuru koja pojašnjava prava srpske zajednice prioizašla iz  brojnog stanja Srba u Hrvatskoj.

Za sve upite vezane uz kampanju javite se na ured@snv.hr.