Ministarstvo poljoprivrede RH objavilo je 1. 2. 2022. Javni poziv za financiranje programa i projekata udruga koje promiču poljoprivredu i vrijednost ruralnog prostora Republike Hrvatske za 2022. godinu. Natječaj je otvoren do 1. 3. 2022., a upute za prijavitelje i prijavni obrasci nalaze se na stranici Ministarstva.

Suradnja s udrugama čije su osnovne aktivnosti u poslovanju usmjerene na poljoprivredu i ruralne vrijednosti, ogleda se većinom u različitim oblicima financijske i nefinancijske podrške koju pruža Ministarstvo poljoprivrede. Ovaj javni poziv rezultat je želje za jačanjem međusektorske suradnje odnosno suradnje sa predstavnicima udruga koje zastupaju interese poljoprivrednog sektora, a sve u cilju jačanja hrvatskog sela kao ključnoj kategoriji gospodarskog rasta i razvoja ruralnog prostora.

Ciljevi javnog poziva su:

  • standardizirano, pravovremeno i sustavno pružanje informacija poljoprivrednom i ruralnom sektoru;
  • osiguranje dostupnosti ključnih informacija u poljoprivrednom sektoru;
  • osiguranje sustavne i kontinuirane suradnje s udrugama koje promiču poljoprivredu i vrijednost ruralnog prostora Republike Hrvatske;
  • suradnja na razvoju edukativnih programa;
  • razvijanje programa uključivanja volontera u udrugama/ organizacijama civilnog društva koje pružaju podršku poljoprivrednoj i ruralnoj zajednici.

Sva pitanja vezana uz javni poziv mogu se postaviti isključivo elektroničkim putem slanjem upita na adresu elektroničke pošte jp.udruge@mps.hr.