Ljuba Vrga, Danijela Kukoleča (iduća s leđa), Tamara Roksandić (tajnica VSNM Sisak), Tatjana Dragičević im dodjeljuje certifikate

U Sisku je u srijedu, 18.5.2022.  održan prvi od tri treninga komunikacijskih vještina u sklopu europskog projekta “Od vrata do vrata” – dostupne usluge za dostojanstvenu treću dob. Ova edukacija je namijenjena jačanju kapaciteta stručnjaka koji rade sa starijim osobama.

Na edukaciju se odazvalo dvanaest stručnjaka i stručnjakinja iz različitih institucija: Sisačko-moslavačke županije, Vijeća srpske nacionalne manjine grada Siska, Centar za socijalnu skrb Karlovac te Centar za socijalnu skrb Novska, kao i samog Srpskog narodnog vijeća. Prisustvovala je i Mirjana Oluić, zamjenica župana Sisačko-moslavačke županije iz reda srpske nacionalne manjine.

Mirjana Oluić i Ljuba Vrga

Sudionicama i sudionicima treninga projekt je predstavila Tatjana Dragičević, voditeljica projekta i Odjela za socijalna i humanitarna pitanja SNV-a. Trening je održala psihologinja Zdenka Pantić, terapeutkinja i supervizorica.

Sljedeći treninzi komunikacijskih vještina, na kojima će se pridružiti i prof. dr. sc. Olja Družić Ljubotina, profesorica na Studijskom centru Socijalnog rada i socijalna radnica, bit će održani 6.6.2022. u Zadru,, odnosno 13.6.2022. na Plitvičkim jezerima.

Partneri u projektu su Vijeća srpske nacionalne manjine Zadarske županije, Ličko-senjske županije te Sisačko-moslovačke županije, gradovi Benkovac i Glina te opština Donji Lapac.

Ovaj trening komunikacijskih vještina i projekt u cijelosti se financiraju iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. — 2020.) u vrijednosti od 1.499.101.38 kuna, u sklopu Javnog poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I”.

Zdenka Pantić (edukatorica, skroz lijevo) i Tatjana Dragičević na treningu komunikacijskih vještina u Sisku