Foto: Damjan Tadic / CROPIX ZAGREB, 6.7.2022. (Hina)

Milorad Pupovac, predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV), saborski zastupnici SDSS-a, Dragana Jeckov i Boris Milošević, sudjelovali su na komemorativnom skupu povodom Dana sjećanja na genocid u Srebrenici.

S komemorativnog skupa u Hrvatskom saboru, održanog u povodu 11. srpnja – Dana sjećanja na genocid u Srebrenici i 27. godišnjice srebreničke tragedije, poslana je u srijedu jedinstvena poruka – neka se više nikada nikome ne ponovi.

Pokrovitelj komemoracije je bio Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora.

Predsjednik Mešihata u RH efendija Aziz Hasanović poručio je kako je Srebrenica civilizacijska sramota 20. stoljeća te da je i danas, 27 godina poslije, neki osporavaju. Naša je zadaća zaustaviti međunacionalnu mržnju, a to će trajati dok se zlo ne nazove pravim imenom kako se ne bi ponovilo, istaknuo je.

Prošlost i činjenice treba zaštititi od iskrivljavanja i povjesničarima omogućiti da predstave istinu o zbivanjima toga vremena, rekao je Hasanović.

Uz zastupnicu nacionalnih manjina i suorganizatorica skupa Erminu Lekaj Prljaskaj, na skupu je sudjelovala većina saborskih klubova, kao i izaslanik/ca premijera i predsjednika RH.

 

ZAGREB, 6. 7. 2022. (Hina)

 

FOTOGALERIJA:

Dan sjećanja na genocid u Srebrenici – Komemorativni skup u Hrvatskom saboru – ZAGREB, 6. srpnja 2022.