Organizatori iz Društva za obnovu i revitalizaciju Kule Stojana Jankovića – Mostovi najavljuju jedanaestu kulturnu manifestaciju “Dani Kule”, koja će se održati od 28. do 30. srpnja 2021. u Kuli Stojana Jankovića u Islamu Grčkom.
Iz programa izdvajaju promociju zbirke pjesama Ivana Ergića Priručnik za čekanje. Ivan Ergić, bivši je nogometaš (igrao u Juventusu, Baselu i Bursasporu) porijeklom iz Gaćeleza (Šibensko-kninska županija), koji je sentimentalno vezan uz svoj stari kraj kojeg je kao dijete morao napustiti. Razgovor s autorom moderirat će novinar i pisac Gordan Nuhanović, a večer će uljepšati nastup vokalnog ansambla iz Zadra “Fige”.
Drugog dana manifestacije održat će se tribina “Kultura u provinciji” u okviru koje će Dunja i Ante Gusić te Danijela Bjelanović iz Benkovca i Nenad Pepić iz Obrovca podijeliti s publikom svoja iskustva i izazove s kojima se susreću u provedbi kulturnih programa u ruralnom području.
Nagrađivanu monodramu Školjka šumi, u režiji Hrvoja Korbara i produkciji Teatra VeRRdi, izvest će zadarska glumica Maruška Aras. Monodrama je razvijena kao adaptacija romana Izvanbrodski dnevnik Slobodana Novaka.

“Dani Kule” realiziraju se u organizaciji Društva za obnovu i revitalizaciju Kule Stojana Jankovića – Mostovi, uz podršku SNV-a, Zadarske županije, TZ Ravnih Kotara, VSNM Zadra i VSNM Zadarske županije. Program doniraju Teatro VeRRdi, udruga Vlajter-Ego te kazališna udruga Knezovi i serdari Posedarski. Voditelji programa su Jure Aras, Melita Vrsaljko i Tatjana Škarić-Jurić.

Više o manifestaciji doznajte na stranici  i Facebook stranici organizatora.

Program će se održavati uz pridržavanje preporučenih epidemioloških mjera.