mjesto: Selo kraj Knina

vrijeme: 5. kolovoza 1995.

opis zločina: Zaštićeni svjedok haškog suda posvjedočio je da je 5. kolovoza 1995. između 16 i 18 sati u selu začuo pucnjavu i s udaljenosti od otprilike 30 metara vidio kako vojnik s hrvatskim oznaka nasilu iz jedne kuće izvodi civila Dmitra (Milu) Rašua. Nakon toga je začuo rafalnu paljbu iz automatske puške. Leš Rašua 13. kolovoza 1995. identificirala je Đuja Nonković iz Žagrovića. U pratnji pripadnika UNPROFOR-a, u dvorištu iste kuće pronašla i tijela Đorđa Rašua, Ilije Petka i Milice Petko koji su imali strijelne rane na prsima.
Istog dana u Dmitrovićima, također zaseoku sela Žegarović, ubijeni je civili Jovan Dmitrović, a zaseoku Bradaš dvije žene, Ika i Vera Dondur. Prema svjedočanstvu zapisanom u HRAT-ovom izvještaju od 21. studenog 1995., te žene su odbile izaći iz svoje kuće kako im je naložio HV, nakon čega su vojnici otvorili vatru i obje ih ubili. Dana 16. kolovoza HRAT-ov tim je u Žagroviću pronašao i leševe Steve Dmitrovića i još dva neidentificirana muškarca. Svi su bili u civilnoj odjeći.

žrtve: deset ubijenih – Dmitar (Mile) Rašuo (81), Milica Petko (72), Ilija Petko (40), Đuro Rašuo (50), Jovan Dmitrović (55), Stevo Dmitrović (40), Ika Dondur (65), Vera Dondur (56) i dvije neidentificirane osobe

pravosudne konzekvence: Imena ubijenih u Žagroviću nalazila se u optužnici koju je tužiteljstvo MKSJ-a 2001. podiglo protiv hrvatski generala Gotovine, Čermaka i Markača. Međutim, zbog nedostatka čvrstih dokaza o mogućim počiniteljima zločina, Raspravno vijeće MKSJ-a nije razmatralo ovaj slučaj.