mjesto: Oraovac je mjesto u sastavu općine Donji Lapac. Prema popisu stanovništva iz 1991., od ukupno 303 stanovnika tog mjesta, njih 294 bili su Srbi.

vrijeme: 7. kolovoza 1995.

opis zločina: Prema svjedočenju Milana Ilića haškim istražiteljima, 7. kolovoza 1995. oko 13 sati u Oraovac su došla dva ili tri vojnika u svio-zelenim uniformama i oznakama grane u obliku slova V. Milanu i njegovom bratu Marku naredili su da izađu iz vrta obiteljske kuće. Potom je do njihove kuće došla grupa vojnika u maskirnim uniformama koja je tamo dovela Radu Bibića (78), njegovu suprugu Ružicu Bibić (malo mlađa) i Stevu Ajdukovića (60). Grupi je prišao jedan drugi naoružani vojnik u sivo-zelenoj uniformi, koji ih je nazvao četnicima, prijetio im i psovao. Zatim im je naredio da ustanu i krenu u smjeru Gornjeg Lapca, a otprilike 30 metara iza njih išli su neki drugi vojnici. Milan Ilić je oko 50 metara prije zadnje kuće u selu uspio pobjeći i sakriti se. Nakon nekoliko minuta začuo je osam pojedinačnih pucnjeva iz pištolja.

žrtve:  četvero ubijenih – Marko Ilić (84), Rade Bibić (78), Ružica Bibić (neutvrđeno) i Stevo Ajduković (60)

pravosudne konzekvence: Raspravno vijeće MKSJ-a 2011. utvrdilo je da su ubojstvo počinili pripadnici specijalne policije, no do danas nitko nije odgovarao za taj zločin.