mjesto: Zaseok sela Strmica u sastavu nekadašnje općine, a današnjeg grada Knina. Prema popisu stanovništva iz 1991., od ukupno 1334 stanovnika Strmice, njih 1298 bili su Srbi

vrijeme: 5. i 8. kolovoza 1995.

opis zločina: Manda Rodić posvjedočila je pripadnicima UNCIVPOL-a da se početkom kolovoza 1995. u njihovom zaseoku zaustavio konvoj HV-a. Dok je sa svojim susjedama Jovankom Mizdrak i Jujom Momić stajala na ulaznim vratima svoje kuće, prišla su im dva vojnika u maskirnim uniformama i pitala ih “ima li četnika ili oružja u kući”. Nakon što im je Manda Rodić odgovorila da nema, vojnici su im naredili da pođu s njima jer su sada “pod civilnom zaštitom”. Nakon što je Jovanka Mizdrek odbila poći, jedan od vojnika je naredio drugom da je “odmah ubije”. Nekoliko dana kasnije u seoskom polju pronađeno je tijelo Jovankinog muža Stevana, koji je ustrijeljen 5. kolovoza 1995.

žrtve: dvoje ubijenih – Jovanka Mizdrak (50) i Stevan Mizdrak (55)

pravosudne konzekvence: Posmrtni ostaci bračnog para Mizdrak ekshumirani su u svibnju 2001. na kninskom groblju. Do danas nitko nije odgovarao za njihovo ubojstvo.