mjesto: Selo u općini Kistanje

vrijeme: 18. kolovoza 1995. i neutvrđenog datuma sredinom rujna 1995.

opis zločina: U večernjim satima 18. kolovoza 1995., nakon što je Mirko Ognjenović čuo nekog kako viče “Gdje je to devetero? Izlazite da vas pobijem!”, u njegovo dvorište u Kaknju, u kojem su se nalazili on i Radoslav Ognjenović, ušli su Uroš Ognjenović i dva muškarca, od kojih je jedan imao automatsku pušku. Jedan od te dvojice potom je nazvao Mirka, Radoslava i Uroša Ognjenovića “četnicima”, udario Radoslava kundakom puške i potom ispalio nekoliko metaka, od kojih je jedan Radoslava pogodio u ruku. Uz to, jedan od muškaraca je udarcem srušio Mirka Ognjenovića na zemlju, nakon čega je ovaj izgubio svijest. Kada je došao k svijesti, u dvorištu Uroša Ognjenovića, udaljenom oko 200 — 250 metara od njegovog, pronašao je leševe Uroša Ognjenovića i Uroša Šarića.

Nakon što su ostali preostali stanovnici 26. kolovoza 1995. napustili Kakanj, u selu je ostao samo Vojin Šarić (84), čiji je leš na dnu bunara 26. rujna pronašao njegov sin. Kako se navodi u kaznenoj prijavi koju je u listopadu 1995. podnijela PU zadarsko-kninska, jedan ili više nepoznatih počinitelja pogodili su ga iz vatrenog oružja u prsa i trbuh i njegovo tijelo zatim bacili u bunar u dvorištu iza njegove kuće.

žrtve: troje ubijenih – Uroš Šarić (75), Uroš Ognjenović (67) i Vojin Šarić (84)

pravosudne konzekvence: Dana 28. kolovoza 1995. sin Uroša Šarića vojnom je tužitelju u Splitu podnio kaznenu prijavu zbog ubojstva njegova oca i u njoj naveo da je dobio informaciju da počinitelja nisu bila samo dva, nego tri, od kojih dva u uniformama. Potom se obratio i potpredsjedniku Vlade, državnom odvjetniku i MUP-u, a nakon njegovih inzistiranja, tek su 17. travnja 2000. na gradskom groblju u Zadru ekshumirana oba tijela. Za ubojstvo se sumnjičilo pripadnika HV-a Nedjeljka Mijića, no Mirko i Radoslav Ognjević ga u svibnju 2000., tokom policijskog ispitivanja, nisu ga mogli prepoznati na fotografiji koja im je pokazana. Za zločine počinjene u Kaknju do danas nitko nije odgovarao.