Samostani srpski tjednik Novosti su novine općeinformativnog karaktera, koje prate i kritički pišu o svim relevantnim političkim, društvenim i kulturnim događajima u Hrvatskoj, regiji i svijetu. Novosti s povećanom pažnjom prate rad institucija srpske zajednice i događaje bitne za nju. Prioritetne teme su povratak izbjeglica, reintegracija srpske manjine, borba za manjinska prava te razvoj regija pogođenih ratom. Dio novina posvećen je procesu kulturne i privredne razmjene među postjugoslavenskim zemljama, kao i općenito pitanjima demokratizacije, razvoja civilnog društva i vladavine prava.

Uz Kroniku, rubriku koja je isključivo posvećena temama specifičnima za srpsku zajednicu, od 2007. u okviru Novosti izlazi i podlistak Privrednik, orijentiran k ekonomskoj revitalizaciji područja od posebne državne skrbi. Ovaj separat Novosti promovira razvoj poljoprivrede te malih i srednjih poduzeća.

U Novostima pišu neki od najboljih novinskih autora u Hrvatskoj i regiji, što je jedna od kvaliteta koje tjednik čine zanimljivim i čitateljstvu izvan srpske zajednice.

Tjednik Novosti izlazi od decembra 1999. godine i može se kupiti na većini prodajnih mjesta u Hrvatskoj. Distribuira se i putem mreže lokalnih vijeća srpske nacionalne manjine, nevladinih udruga, pododbora SKD Prosvjeta te Srpske pravoslavne crkve, a čitatelji imaju i mogućnost pretplate na ovaj list. 

Na istoj uređivačkoj ideji, prilagođenoj internetskoj platformi, počiva i portal www.portalnovosti.com. Sadržaj portala bazira se na tekstovima iz štampanog izdanja tjednika Novosti, koji se objavljuju sukcesivno kroz sedmicu, te na dnevnoj produkciji vijesti, komentara i analiza posebno napisanih za portal.