Српско народно вијеће позива на представљање књиге Томислава Јакића "Нису сви (били) слијепи – одабране колумне" које ће се одржати у четвртак 4. октобра 2018. у 19 сати у дворани Хрватског новинарског друштва (Перковчева 2, Загреб).

Књига у издању СНВ-а садржи неколико десетака Јакићевих колумни објављених највећим дијелом у самосталном српском тједнику "Новости", али и у неким другим медијима, односно публикацијама, као и десетак до сада необјављених текстова.

"Читајући колумне Томислава Јакића одабране за ову прилику, тешко се отети утиску да читате нешто што се сасвим приближило скоро па малом чуду у свијету медија који нас окружује. Ријеч је о нечему што је својеврсни уџбеник писаног новинарства који поштује све оно што је "класична" школа овог заната с разлогом беспоговорно захтијевала: јасно дефинирани повод теме, обавезност прецизног одговора на свих пет школских питања – ко, кад, гђе, како и зашто - али и више од тога. Знање, став, едукативност, контекстуализацију, документираност, предвиђање…", написао је Златко Диздаревић, новинар и бивши амбасадор БиХ у Хрватској, у предговору књиге.

Поред Јакића и Диздаревића, на представљању, које ће водити новинар и књижевник Ивица Ђикић, говорит ће и Борис Павелић, новинар Новог листа.