Агенција за плаћања у пољопривреди, рибарству и руралном развоју објавила је нови натјечај за проведбу мјере 4 "Улагања у физичку имовину", подмјере 4.4. "Потпора за непродуктивна улагања повезана с остварењем циљева пољопривреде, околиша и климатских промјена", типа операције 4.4.1. "Непродуктивна улагања повезана с очувањем околиша".

Сврха овог натјечаја је дођела средстава за купњу електричног пастира с припадајућом опремом и/или аутохтоног пастирског пса (торњака) и/или изградњу нових и/или обнову постојећих настамби за стоку у подручјима распрострањености великих звијери.
Укупан износ расположивих средстава јавне потпоре на овом натјечају износи 70 милијуна куна. Најнижа вриједност потпоре по пројекту износи 400 еура, а највиша 150 тисућа еура. Интензитет потпоре по пројекту износи до 100 посто од укупних прихватљивих трошкова пројекта.

Прихватљиви корисници су пољопривредна господарства уписана у Уписник пољопривредника, јавне установе и тијела, укључујући јавне установе за управљање заштићеним подручјима и/или другим заштићеним дијеловима природе и удруге које се баве заштитом и промицањем културних вриједности, заштите околиша и природе.

Захтјев за потпору може се попуњавати и подносити у АГРОНЕТ-у од 11. вељаче 2019. године од 12:00 сати до 10. свибња 2019. године до 12:00 сати.

Више информација о натјечају можете пронаћи овђе или их добити од Центра за развој и инвестиције СНВ-а на број телефона 01 4886 368.