nedeljko dragić

Stille Reise – Minhenski dnevnik

izdavač: SNV
broj stranica: 214
godina izdanja: 2020
uvez: tvrdi s ovitkom
ISBN: 9789537442514

cijena: 250,00 kn

Opis

Kako Midhat Ajanović, najbolji poznavatelj rada Nedeljka Dragića, kaže, minhenska faza u životu i egzilu ovog umjetnika doista je najplodnija. Tokom svog prisilnog izgnanstva Dragić bilježi sve što vidi očima došljaka kojemu je “jedan rat bio sasvim dovoljan u životu”. Crteži Nedeljka Dragića uvijek sadrže nježnu karikaturu, duhoviti su, ne bježe od života već mu daje gotovi erotski kontekst tako tipičan za jugoslovensko filmsko naslijeđe. U dvojezičnoj knjizi dvostrukog naslova Stille Reise – Minhenski dnevnik / Tiho putovanje – Münchener Tagebuch pohranjeno je dvije stotine izvrsnih umjetničkih zapisa o vremenu i prostoru egzila u kojem je Dragić morao biti.

Ovo je prva umjetnička knjiga SNV-a koja, poput dvadesetogodišnje studije Ante Lešaje, pripada naizvrsnijim izdavačkim projektima.

Urednica knjige je Aneta Vladimirov, dok je Nada Beroš, napisavši dvojezični (na njemačkom i hrvatskom jeziku) pogovor, dala važan doprinos “čitanju” vremena i prostora u kojem su ovi radovi nastajali.

Proizvode u našem web shopu možete kupiti kartičnim plaćanjem ili izravnim bankovnim prijenosom. Ako izaberete kartično plaćanje, Vaša se kartica direktno tereti, a ukoliko izaberete plaćanje izravnim bankovnim prijenosom, na svoj ćete e-mail dobiti podatke za uplatu, koju zatim direktno vršite na naš račun.
Nakon što uplata bude vidljiva na našem računu, SNV putem Hrvatske pošte d.d. u roku od tri radna dana šalje naručeni proizvod na Vašu adresu te Vas o istom obavještava putem e-maila. Ukoliko u roku od 10 radnih dana od slanja narudžbe ne stigne naručeni proizvod ili ako proizvod stigne oštećen, javite nam na ured@snv.hr s potvrdom o naružbi te će novi proizvod biti poslan u roku od dva radna dana.
Nakon što uplata bude vidljiva na našem računu, SNV putem Hrvatske pošte d.d. šalje naručeni proizvod na Vašu adresu u tjednom ritmu te Vas o istom obavještava putem e-maila. Tjednik Novosti se šalje svaki četvrtak (broj koji je na kioscima petkom) - ukoliko u roku od 4 radna dana unutar Hrvatske te 10 radnih dana za inozemstvo od slanja narudžbe ne stigne naručeni proizvod ili ako proizvod stigne oštećen, javite nam na info@portalnovosti.com s potvrdom o narudžbi te će novi proizvod biti poslan u roku od dva radna dana.