zbornik radova

Pokatoličavanje Srba u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj

izdavač: SNV
godina izdanja: 2020
uvez: tvrdi
broj stranica: 462
ISBN: 978-953-7442-46-0

cijena: 150,00 kn

Opis

Urednik Milan Radanović temeljem inicijalnog rada povjesničara Filipa Škiljana koordinirao je pripremu stručnih i znanstvenih članaka autora Milana Koljanina, Igora Mrkalja i Aleksandre Kučeković na temu prisilnog pokatoličavanja Srba u Hrvatskoj, prevashodno do momenta osnivanja tzv. Hrvatske pravoslavne crkve. Namjera Zbornika prije svega jest rasvjetljavanje društveno-političkih okolnosti u Nezavisnoj državi Hrvatskoj, ali i međunarodnog djelovanja unutar kojeg je trajao proces pokatoličavanja pravoslavnih Srba. Dobrim dijelom pokatoličavanje nije pomoglo niti zaštitilo Srbe od ustaških zločina i nasilja, već je služilo pacifikaciji stanovništva i umanjivanju partizanskog pokreta. Zbornik je prvi obuhvatni osvrt na ovaj aspekt povijesti Drugog svjetskog rata, koji je najčešće predmet različitih kontroverzi, a rijetko sustavnog znanstvenog istraživanja.

Proizvode u našem web shopu možete kupiti kartičnim plaćanjem ili izravnim bankovnim prijenosom. Ako izaberete kartično plaćanje, Vaša se kartica direktno tereti, a ukoliko izaberete plaćanje izravnim bankovnim prijenosom, na svoj ćete e-mail dobiti podatke za uplatu, koju zatim direktno vršite na naš račun.
Nakon što uplata bude vidljiva na našem računu, SNV putem Hrvatske pošte d.d. u roku od tri radna dana šalje naručeni proizvod na Vašu adresu te Vas o istom obavještava putem e-maila. Ukoliko u roku od 10 radnih dana od slanja narudžbe ne stigne naručeni proizvod ili ako proizvod stigne oštećen, javite nam na ured@snv.hr s potvrdom o naružbi te će novi proizvod biti poslan u roku od dva radna dana.
Nakon što uplata bude vidljiva na našem računu, SNV putem Hrvatske pošte d.d. šalje naručeni proizvod na Vašu adresu u tjednom ritmu te Vas o istom obavještava putem e-maila. Tjednik Novosti se šalje svaki četvrtak (broj koji je na kioscima petkom) - ukoliko u roku od 4 radna dana unutar Hrvatske te 10 radnih dana za inozemstvo od slanja narudžbe ne stigne naručeni proizvod ili ako proizvod stigne oštećen, javite nam na info@portalnovosti.com s potvrdom o narudžbi te će novi proizvod biti poslan u roku od dva radna dana.