Uvjeti života i rada su od početka 2020. godine u velikoj mjeri određeni korona krizom koja je pogodila čitav svijet. Odrazilo se to i na oblik i način pružanja besplatne pravne pomoći koju pravni savjetnici Srpskog narodnog vijeća pružaju svim građanima koji nam se obrate. Sretna je okolnost da smo u mogućnosti da i u izvanrednim prilikama i tzv. novoj realnosti radimo svoj posao. Još uvijek smo svi na broju, ljudi u potrebi i dalje mogu računati na nas, od Belog Manastira do Knina.

Naša nastojanja da sa strankama ostvarimo neposrednu komunikaciju su sve do nedavno rezultirala time da smo ljude primali u svim uredima, uz pridržavanje preporučenih mjera zaštite od zaraze koronavirusom.

Imajuću u vidu veliki broj zaraženih osoba, postupajući razumno i odgovorno, u situaciji smo da počevši sa 05.11.2020. privremeno obustavimo prijem stranaka u Zagrebu, gdje je broj zaraženih najveći.

Stankama koje se obraćaju našim pravnim savjetnicima u drugim mjestima u Republici Hrvatskoj savjetujemo da iste prethodno kontaktiraju telefonom, kako bi dobili informaciju o režimu rada.

Pošto opća preporuka  ide u pravcu smanjenja fizičkog kontakta među ljudima, sugeriramo svima koji imaju potrebu da nam se obrate za pravni savjet i pomoć, da to učine putem dostupnih elektronskih adresa ili posredstvom telefona, a koji se nalaze na web stranici SNV-a.